Limitált magyar Star Wars poszterek

Limitált kiadású magyar Star Wars poszterek Simon Zoltántól

Simon Zoltán vagyok (SimonZ), az egyetlen Magyarországon élő hivatalos Star Wars-művész. Ez azt jelenti, hogy a posztereim a Lucasfilm engedélyezési folyamata után kerülnek forgalomba.

A képeim

  • általam tervezett,
  • a Star Wars készítői által engedélyezett,
  • Amerikában gyártott,
  • limitált kiadású, kézzel sorszámozott,
  • tanúsítvánnyal rendelkező, eredeti termékek.

A Star Wars-rajongásom 1997-ben kezdődött, amikor először láttam a IV. részt. Ezután kezdtem háttérképeket, aztán rajongói posztereket készíteni, hogy kifejezzem azokat az élményeket, amiket a Csillagok háborúja adott.

2007-ben, a Star Wars 30. évfordulójára terveztem meg az akkori hat film főbb karaktereit bemutató sagaposzteremet, ami körbejárta az internetet. Ennek felhasználásával készült el 2010-ben Londonban a világ legnagyobb, közel 100 négyzetméteres Lego-mozaikképe. A poszter a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. De rajta van a leghíresebb Star Wars-autón is, amit dedikáltak a színészek és a készítők. 2019-ben én is aláírhattam, lásd a képen. 🙂

Egyetlen magyarként eddig kétszer válogatott be a Lucasfilm a világ azon kéttucatnyi alkotója közé, akik elkészíthették a legnagyobb nemzetközi Star Wars-rendezvény, a Celebration exkluzív posztereit. 2019-ben Chicagóban, 2023-ban pedig Londonban mutattam be a munkáimat. Ezeken kívül eddig kilenc limitált kiadású poszterem jelent meg, melyek az USA-ban és Nagy-Britanniában kerültek forgalomba.

A képeimet korábban a tavaly májusi Star Wars-napon láthattad a Fehérvári úti Művelődési Házban, szeptemberben Pécsett a Zsolnay-negyedben, novemberben és idén február-márciusban pedig a Csili Művelődési Házban Pesterzsébeten. Most a Corvin Moziban vannak kiállítva a Skywalker-saga kilenc részének bemutatása alkalmából. Nagyon megtisztelő ez a lehetőség, mert itt láttam először a Baljós árnyakat (25 éve), 19 éve pedig itt voltam A Sith-ek bosszúja premiervetítésén.

Néhány hely, ahol olvashattál rólam:

A portfólióm

  1. Az előzménytrilógia három posztere

Három színgazdag kép Anakin Skywalker bukásának történetéről, amit az epizódok ikonikus sötét oldali szereplői alatt Anakin kapcsolatain keresztül ábrázoltam. Az első poszter alsó részére került Anakin elválása az anyjától, a másodikra a találkozása a szerelemmel, és végül A Sith-ek bosszújára a legmenőbb párbaj. Ezen a képen Anakin már Vaderként is szerepel. A horizont vonala összeköti a három posztert, hogy egyetlen történetszálat alkosson. A vonal aztán a III. rész poszterének szélén elvész a Mustafar lávamezőjében, ahogy Anakin elbukik, és (ahogy a regény mondja) “a csillagok is kihunynak.”

  • Limitált széria, 295 darab készült Kaliforniában, nálam a 30 db művészpéldányból* van néhány
  • Lucasfilm által hivatalosan elismert poszterek
  • A képek mérete 40,6 x 61 cm (16×24 inch)
  • EREDETISÉGI GARANCIA: Mindegyik példányhoz jár eredetiséget igazoló tanúsítvány (Certificate of Authenticity)
  • Mindegyik kézzel sorszámozott
  • SORSZÁM GARANCIA: Mindegyik példányt azonos sorszámmal kapod, ami tovább növeli a sorozat értékét
  • A posztereket dedikálom
  • A posztersorozat ára Amerikából rendelve, vámkezeléssel 82 000 Ft lenne. Tőlem vásárolva 59 000 Ft
  • A szállítási költség poszterhengerben, GLS futárszolgálattal plusz 5970 Ft belföldön, és pár napon belül megkapod
  • Ha kiszállítást kérsz, utánvétes fizetés is lehetséges
  • Budapesten a személyes átvétel is megoldható. Ez ingyenes, és nagyon örülök, ha találkozunk.

* A művészpéldányok ritkábbak, mint a sorozat „sima” darabjai. Különlegességük, hogy ezeket csak a művésztől lehet beszerezni, a forgalmazótól nem. Azért készülnek, hogy a teljes sorozat elkészítése előtt igazolják a beállítások helyességét és a nyomás hibátlanságát. Csak 30 példány készült belőlük, és nem mind van Magyarországon. A képeken a kézi sorszámozás mellett “AP” jelzés látható (Artist’s Proof).


2. A klasszikus trilógia három posztere (ELFOGYOTT)

Ezzel a három képpel kezdődött ez a sorozatom. Azokat az érzéseket formáltam beléjük, amiket a filmek első nézésekor éreztem. Alul a sziluetteken megjelenik a hős útja, az az elmélet, amire George Lucas támaszkodott a filmek készítésekor.

Az első poszteren Vader olyan, mint egy árnyék, aki az aprónak látszó hős, Luke útjában áll. Útjaik szinte véletlenül keresztezik egymást, hiszen Vader ebben a filmben nem Luke-ra koncentrál.

Az V. részben a sötét nagyúr fenyegetőbb: felénk és Luke felé néz, aki bekapcsolt fénykarddal áll, készen arra, hogy harcoljon ellene. Környezete a Dagobah, de a fölötte lévő sötétség a gonosz sziluettjébe megy át.

A VI. részben Luke érettebb, majdnem Jedi-lovag. Vader hátrébb lép (félig a fénybe) és helyet ad mesterének, az Uralkodónak. Luke elfogadja, hogy Vader az apja, Anakin Skywalker. Ez demisztifikálja Vadert: már nem egy hatalmas gonosz alak, hanem egy bukott ember, aki rossz döntéseket hozott és a sötét oldalon végezte. Aki ebben a filmben megkapja az utolsó esélyt, hogy megváltsa magát. Ez vezet a poszter alján ábrázolt hamvasztási jelenethez.

EZ A SOROZAT ELFOGYOTT, MÁR NEM LESZ ELÉRHETŐ.


3. A folytatástrilógia három posztere

A folytatástrilógia központi alakjai Kylo Ren maszkban és anélkül, ahogy a 7. és 8. részekben láttuk, végül pedig az utolsó poszteren Palpatine. Az alsó horizont itt is vonalat képez, Rey és Kylo kapcsolata a központi téma, de egy kis csavarral: a középső poszteren Luke van. Az alakja egyfajta tükör a képsorozatban, az egyik oldalán Rey és Kylo még egymás ellen harcolnak, a másik oldalán már egymásért.

  • Limitált széria, 250 darab készült Kaliforniában, nálam a 25 db művészpéldányból* van néhány
  • Lucasfilm által hivatalosan elismert poszterek
  • A képek mérete 40,6 x 61 cm (16×24 inch)
  • EREDETISÉGI GARANCIA: Mindegyik példányhoz jár eredetiséget igazoló tanúsítvány (Certificate of Authenticity)
  • Mindegyik kézzel sorszámozott
  • SORSZÁM GARANCIA: Mindegyik példányt azonos sorszámmal kapod, ami tovább növeli a sorozat értékét
  • A posztereket dedikálom
  • A posztersorozatok ára Amerikából rendelve, vámkezeléssel 89 000 Ft lenne. Tőlem vásárolva 59 000 Ft
  • A szállítási költség poszterhengerben, GLS futárszolgálattal plusz 5970 Ft belföldön, és pár napon belül megkapod
  • Ha kiszállítást kérsz, utánvétes fizetés is lehetséges
  • Budapesten a személyes átvétel is megoldható. Ez ingyenes, és nagyon örülök, ha találkozunk.

* A művészpéldányok leírását lásd az 1. opciónál. Ennél a sorozatnál csak 25 példány készült belőlük.


4. A 2019-es chicagói Celebrationre készített exkluzív poszter (ELFOGYOTT)

A Celebration állandó része a Lucasfilm által kiválasztott művészek szekciója, ahol a látogatók beszerezhetik a fesztivál exkluzív, limitált, 250 darabos példányszámban megjelenő posztereit. 2019-ben első magyar művészként válaszottak ki a Star Wars készítői a rendezvényre. A szürkeárnyalatos poszter Padmét ábrázolja A klónok támadásából ismert esküvői jelenetben. Férje, a későbbi Darth Vader sisakja repedezett üvegként borul az arcára, előrevetítve a sötét jövőt.

EZ A POSZTER ELFOGYOTT, MÁR NEM LESZ ELÉRHETŐ.


A posztert a Disney+ animációs sorozata, a Jedihistóriák inspirálta: azt a jelenetet mutatom be, amikor Ahsoka Padmé temetése után az űrhajóhoz tart a holdfényes, kéken ragyogó Naboo-i éjszakai tájban.

EZ A POSZTER ELFOGYOTT, MÁR NEM LESZ ELÉRHETŐ.


Megrendelőlap

Ha rendelni szeretnél valamelyik poszterből, töltsd ki az alábbi űrlapot, kattints a neked tetsző képekre, válaszd az utánvétes fizetést GLS futárral, és a poszterek pár napon belül ott lehetnek a nappalidban! Vagy válaszd a személyes átvételt Budapesten egy neked alkalmas időpontban, és tőlem kapod meg őket. 🙂

Fizethetsz:

  • banki átutalással,
  • utánvéttel,
  • személyes átadás esetén készpénzzel.

Kártyás fizetésre nincs lehetőség.

Ha bármilyen kérdésed van, ide írj: ask@artbysimonz.com

Melyiket szeretnéd? Figyelem, mindegyik képből csak néhány példányom van készleten.

FIGYELEM: Ha utánvétes fizetést szeretnél, az GLS futár esetén nem jár többletköltséggel a következő pontban leírt szállítási díjon felül. Magyar Postával történő kiszállítás esetén az utánvét díja csomagonként +920 Ft.
A GLS futárral történő szállítás esetén az utánvét nem jár plusz költséggel. A szállítási idő várhatóan 1 munkanap. A Magyar Postával történő kiszállítás a 2915 Ft-os postai díjon felül a kartonhenger árát tartalmazza, nem tartalmazza viszont az esetleges utánvét díját, ami csomagonként +920 Ft. FIGYELEM: Az ArtBySimonZ webshop a Magyar Postával történő kiszállítás esetén 30 napos szállítási időt vállal a csomagok egyedi kezelése miatt.
A számlázás miatt akkor is szükséges, ha a személyes átvételt választottad.
A számlázás miatt akkor is szükséges, ha a személyes átvételt választottad.
A számlázás miatt akkor is szükséges, ha a személyes átvételt választottad.
Adatkezelő: Dr. Simon Zoltán.
Kezelt adatok köre: a jelen űrlapon megadott adatok.
Adatkezelés célja: megrendelés feldolgozása, üzleti kapcsolattartás, számlázás.
Az adatok kezelése az adatok önkéntes megadásával kezdődik és a Számviteli törvényben és egyéb jogszabályokban előírt időtartamig tart.
A számlázáshoz szükséges adatok a számla kiállításakor a NAV részére törvényi előírás szerint átadásra kerülnek.

Adatfeldolgozók:
Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt.: online számlázó, 1016 Budapest, Mészáros utca 13., tel.+36 1 336 5300.
DotRoll Kft.: tárhelyszolgáltató, 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5., email: support@dotroll.com.
Alphabet Inc.: email szolgáltató, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, tel. (1) (650) 253-0000.

Ha kérdése vagy aggálya van az adatainak feldolgozásával kapcsolatban, írjon emailt az ask@artbysimonz.com címre. Jogainak megsértése esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., email: ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy bíróság előtt érvényesítheti jogait.

Mi fog történni a megrendelés után?

  • Nagyon hamar kapsz egy automatikus emailt, ami összefoglalja a rendelésedet.
  • Ezután nem sokkal üzenek neked, amelyben visszaigazolom a rendelést, leírom a fizetési információkat (banki átutalás esetén), vagy jelzem, hogy indítom a küldeményt (utánvét/kiszállítás esetén), illetve egyeztetem a személyes átvételt, ha azt választottad. A készletező/csomagoló droidom karbantartás alatt áll, mindent én intézek, ezért előre is egy kis türelmet kérek ennél a lépésnél.
  • Ha személyesen kérted a képeket, vagy GLS futárral, akkor pár napon belül a kezedben tarthatod őket!